LASERTERAPI

Laser effekten kallar man för photo-bio-stimulering. Det betyder att man med ljus stimulerar cellen. Alla kroppens processer behöver tillräckligt med energitillförsel. Ifall det sker en skada i kroppen behövs mycket energi för att ordna upp och bygga ny vävnad. Finns det då inte tillräckligt med energi blir läkningen av skadan dålig. Det är här som laserenergin kommer in och hjälper till enligt studier. Vi vet att i cellernas mitochondrier skapas energi och det är där laserstrålen bidrar till ökad energiproduktion.

En anna viktig effekt av laserbehandlingen är påverkan av de röda blodkropparna och hemoglobinet. Genom att stimulera hemoglobin molekylen kan man riva lös ilt-atomer, som därefter snabbt blir absoberat i vävnaden (skadade vävnaden). Man kan säga att man skrubbar in extra ilt-atomer i cellerna (vävnaden) och möjliggör en förbränningsprocess som ökar metabolismen i cellen. På så vis får vi en bättre läkning av vävnaden.

I många år har man laserbehandlat ytliga hudsår med gott resultat. De djupa strukturerna har kunnat behandla med begränsad effekt med LLLT (low level laser terapy). Med high power laser får vi 30 gånger mer utgångseffekt. Det betyder att man på mycket kortare tid och mer precist kan tillföra stora mängder energi djupt ner i vävnaden.

ex,  1 min high power laser motsvarar 16 min low laser i tid.

Med laser kan man i princip behandla alla vävnader som skadas och behöver ”energi” hjälp. Vi på OMIclinic använder laserbehandling för det mesta som kompleterande behandling för att ytterligare få snabbare och bättre läkning av skadan. Men också som smärtlindrande behandling.

Exempel på våra vanligaste behandlingsområden

  • muskel-, sen- och ledbandsskador (Tennisarmbåge, Achilles, stukad fot, roator cuff...)

  • Slemsäcksinflamationer (Bursit)

  • Arthrit (inflammation i leder). Arthros (slitage)

Ta gärna kontakt 0447210109